József napja van. | 2024.03.19

Fidesz: migránsvízumot akarnak a bevándorláspárti brüsszeli erők

2018-11-16 16:59:00

A bevándorláspárti brüsszeli erők mindenképpen át akarják erőltetni az Európai Parlamentben (EP) a migránsvízum bevezetését - jelenttette ki Gál Kinga az EP fideszes képviselője pénteken sajtótájékoztatón Budapesten.

    Ugyanis, annak ellenére, hogy az EP egyszer már leszavazta a migránsvízum bevezetésére vonatkozó javaslatot, a baloldali bevándorláspárti erők elérték, hogy a jelentés újra bekerül egy parlamenti bizottság, majd decemberben a plenáris ülés elé - közölte a politikus.
    Ennek elfogadása azt jelentené, hogy a migránsok egy harmadik ország konzulátusán is igényelhetnének olyan vízumot, amivel ellenőrzés nélkül az EU területére léphetnének - ismertette.
    Ezt az elfogadhatatlan "őrültséget" határozottan ellenzi a Fidesz-KDNP - tette hozzá.
    Mint elmondta: a javaslat szerint, a migránsvízum kiadásának nem lenne feltétele annak megvizsgálása, hogy a kérelmező valóban jogosult-e a védelemre, vagy csak gazdasági bevándorló. Mert a vizsgálatot csak abban az országban kellene elvégezni, ahová a vízummal belép az EU területére.
    Ez újabb lehetőséget adna a bevándorláspárti erőknek, hogy még több migránst hozzanak be Európába - fűzte hozzá.
    Közlése szerint: a Fidesz-KDNP eddig is küzdött és ezután is küzdeni fog a migránsok betelepítése ellen.
    Ugyanakkor abban reménykednek, hogy a 2019-es EP választások olyan új többséget eredményeznek a strasbourgi testületben, amelynek köszönhetően megakadályozhatóak az ilyen és ehhez hasonló veszélyes kezdeményezések - mondta Gál Kinga.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány