József napja van. | 2024.03.19

Továbbfejlesztik a Miskolctapolcai strandot

2018-11-16 16:30:00

Továbbfejlesztik a Miskolctapolcai strandot, a Modern városok program keretében 12,7 milliárd forintból megvalósuló beruházással az ország egyik legnagyobb wellness központja készül el - közölte Kriza Ákos (Fidesz-KDNP) a város polgármestere az MTI-vel pénteken.

    A beruházás a Miskolctapolcai strand fejlesztésének második ütemeként valósul meg 2019-2020-ban. 
    A polgármester tájékoztatása szerint a futurisztikus fürdőkomplexumban nyolc beltéri és két kültéri medencét terveznek, az új létesítmény "szerves egységet alkot majd" a strandfürdő 2015-ben átadott első ütemével.
    A fürdő a különböző életkori igényeknek megfelelő szolgáltatásokat épületenként rendezi, így a gyermekvilág mellett lesz benne a tizenéves korosztályt kiszolgáló önálló egység, de az idősebbek, a pihenni, vagy éppen gyógyulni vágyók számára is külön térségeket biztosít.
    A  négy évszakos családi élményfürdő nemzetközi tervező konzorcium munkájaként valósul meg,  a kiviteli terveket a miskolci Gerixon Kft. készíti majd a konzorcium neves osztrák tervezőjének bevonásával.
    Az új létesítmény 70-100 új munkahelyet, és évi 280 ezer új látogatót jelent majd Miskolcnak és a miskolctapolcai üdülőövezetnek. A vizet elsődlegesen a Barlangfürdő vágataiban található termálforrás biztosítja majd.