Márk napja van. | 2024.04.25

Jövőkép a Csereháton - aprófalvak esélynövelő programja!

2018-11-15 10:50:00

A Pondera Egyesület az EFOP-1.3.7-17-2017-00355 azonosítószámú Jövőkép a Csereháton - aprófalvak esélynövelő programja Társadalmi összetartozás erősítése a helyi közösségek támogatásával Hangács, Nyomár, Damak, Ziliz településeken című, az Európai Unió által támogatott projektben megvalósuló közösségfejlesztési programjaival a Hangácsi Református Egyházközség együttműködésével segíti a hátrányos helyzetű, többségében roma gyermekeknek, családjaiknak és szegregáltan élő társadalmi csoportjaiknak képessé válását a tartós szegénységből való kitörésben. A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló, mintegy 46,47 millió forint támogatási összegű fejlesztés három éven keresztül segíti a programot.

Programunkkal 3 éven át az Edelényi Járás 4 településén járulunk hozzá a társadalmi esélyegyenlőség fokozásához. Fel szeretnénk lépni az előítéletesség és a hátrányos megkülönböztetés ellen, hozzá szeretnénk járulni az itt élő hátrányos helyzetű egyének és csoportok hátrányainak kompenzálásához. Ezen a célok elérését szemléletformáló, társadalmi érzékenyítő foglalkozásokkal, a társadalmi együttélés javítását célzó közösségfejlesztő, közösségi (re)integrációs, illetve hátránykompenzációs és prevenciós tevékenységekkel szeretnénk támogatni.

Bízunk abban, hogy a 3 év alatt programjaink, rendezvényeink beépülnek a mindennapokba, akár specifikus csoportépítésről, akár falun belüli, vagy települések közötti együttműködésről beszélünk. Regisztrált közösségeink számára is olyan jövőképet kívánunk kialakítani, mely a projekt lezártát követően is segíti fennmaradásukat, működésüket.

Egyesületünk céljairól és a projektről bővebben a facebook/Pondera Egyesület és a http://www.tirek.hu/lap/hangacsref/ oldalon olvashat.