Auguszta napja van. | 2024.03.29

Energiakövet Kazincbarcikán

2018-11-12 17:30:00

Duba Gergő Energiakövet ismét elkápráztatta a diákokat!

Kazincbarcika, 2018. november 8. – Szuperhősök a magyar oktatásban! A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) pályázatán Energiakövet 2018 címet elnyert Duba Gergő a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium 8. osztályos tanulóinak tartott rendhagyó tanórát.


A MEKH a felsőoktatási intézményekben természettudományos tárgyakat hallgató diákok számára kiírt Energiakövetek pályázatán 2018-ban 3 egyetemista nyerte el az Energiakövet 2018 címet, a hozzá járó ösztöndíjat, valamint a lehetőséget, hogy „szupertanárként” az oktatásban is kipróbálhassa magát, ezáltal az egész ország megismerhesse.


„TAKARÉKOSKODJ AZ ÁRAMMAL!”Duba Gergő (24), a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem I. évfolyamos hallgatója, az „Az áram útja” című óratervével és érdekes makettjeivel vívta ki a szakmai zsűri elismerését. és nyűgözte le a kazincbarcikai diákokat.Gergő újszerűen és élvezetesen mesélt a fiataloknak az energiáról és annak átalakításáról, a hétköznapi energiafelhasználási szokásokról és azok következményeiről. 


„Egy mérnöknek a szakmáját és a társadalmat is egyaránt jól kell ismernie. Az energetikában nem elég minden helyzetben a legjobb technológiai megoldást megkeresni, tudatos fogyasztókra is szükségünk van. És hol máshol lehetne kezdeni az energiahatékonyságra való nevelést, mint a fiatalok közt. Ezért kiváló lehetőségnek tartom, hogy Energiakövetként ezt a szemléletmódot iskolákban van lehetőségem népszerűsíteni.”  – mondta Duba Gergő Energiakövet.


„SZUPERHŐSÖKET A MAGYAR OKTATÁSBA!”„Társadalmi felelősségvállalási programunk hangsúlyos eleme a fogyasztók energiatudatos szemléletének formálása. A fiatalok motiválását célzó, a személyes lépésekre ösztönző edukációs programunk célja egyrészről a legjobb oktatási tartalomfejlesztés volt, másrészről olyan tanárszemélyiségek megtalálása, akik Energiakövetként egy ország szupertanárai lehetnek. Olyan tehetséges szupertanár-jelölteket kerestünk és találtunk, akik élményszerűen, új szemszögből beszélnek a témáról, és ehhez a saját ötleteiken alapuló interaktív tananyagot is kidolgozták.” – fogalmazta meg a program lényegét Scherer Zsolt, a MEKH szóvivője.
Az Energiakövetek munkásságát és szuperóráik állomásait a program weboldalán és közösségi felületein keresztül az egész ország nyomon követheti!