Csongor napja van. | 2024.04.16

Taxival menekült a rendőrök elől, három évre elítélték

2018-11-06 14:28:00

Nem jogerősen három év letöltendő börtönbüntetésre ítéltek több rendbeli közúti veszélyeztetés bűntette, illetve rongálás vétsége miatt egy férfit, aki igazoltatás elől menekülve több autót megrongált és gyalogosok életét is veszélyeztette a fővárosban - közölte Ibolya Tibor fővárosi főügyész kedden az MTI-vel.

    A közlemény szerint a vádlott nem rendelkezett jogosítvánnyal és taxiengedéllyel.
    A főügyész felidézte: a 25 éves férfi több kilométereken keresztül menekült taxijával az őt üldöző rendőrök elől, ezalatt számos közlekedési szabályt megszegve összeütközött egy tehergépkocsival, ezt követően pedig a Szabadság híd előtt egy szabálytalan előzés közben két másik gépkocsinak is nekiütközött. A férfi végül az I. kerület, Várkert rakparton elvesztette az uralmát az autója felett és a szalagkorlátnak ütközött.
    A vádlott szándékos és súlyos közlekedési szabálysértéseivel közvetlenül veszélyeztette több sofőr és gyalogos testi épségét is - mutatott rá a főügyész.
    A bíróság által tartott előkészítő ülésen a vádlott a bűncselekmények elkövetését beismerte, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, így a bíróság nyomban ítéletet hirdetett és a három év letöltendő börtönbüntetés mellett tíz évre eltiltotta a közúti járművezetéstől a férfit - írta.
    Az eljáró ügyész a büntetés súlyosításért fellebbezett, míg a vádlott és védője a büntetés enyhítését indítványozta - közölte Ibolya Tibor.