Gedeon napja van. | 2024.03.28

Az egészséges életmód fontosságára figyelmeztet az Egy Csepp Világnap

2018-11-04 14:45:00

Koncertekkel, főzőversennyel és előadásokkal hívja fel a figyelmet az egészséges életmód fontosságára az Egy Csepp Figyelem Alapítvány november 11-én a Millenáris park B épületében rendezendő Egy Csepp Világnap elnevezésű családi napon.

    A szervezők közleménye szerint színészek, énekesek és műsorvezetők is részt vesznek az Egy Csepp Szúrópróbán, ahol nemcsak vércukorszintjüket mérethetik meg, de további ingyenes szűrésre is vállalkozhatnak a résztvevők. 
    A színpadon fellép Kocsis Tibor, a Kolompos Együttes, a Talamba Ütőegyüttes, Kovácsovics Fruzsina és előadást tart Szabó György, a büki füvesember is. A programot interaktív Egészség-Talkshow, közös főzés színesíti, de a Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztesét, a Három kívánság tortát is megkóstolhatják az érdeklődők. 
    Erős Antónia vezeti idén is a hagyományos diabétesz sétát, amellyel az Egy Csepp Figyelem Alapítvány arra hívja fel a figyelmet, hogy napi 30 perc mozgással sokat lehet tenni a 2-es típusú diabétesz megelőzéséért, valamint a sport a cukorbetegek számára az életminőség jelentős javulását, a jobb vércukorértékeket jelentheti. 
    A Cseppont Patikahetek idén is kapcsolódik a rendezvényhez, amelynek keretében november 12. és 25. között jelentős kedvezménnyel vásárolhat bárki bizonyos egészségügyi mérőeszközöket és tesztcsíkokat több száz patikában.