Auguszta napja van. | 2024.03.29

A régió egyre több országa léphet ki az ENSZ migrációs csomagjából 

2018-11-03 12:45:00

Kis-Benedek József nemzetbiztonsági szakértő szerint a régió egyre több országa követheti Magyarországot abban, hogy kilép az ENSZ migrációs csomagjából.

    A szakértő szombaton az M1 aktuális csatornán azt mondta: az Egyesült Államok, Magyarország és Ausztria kilépésről hozott döntése után a csehek, a lengyelek és a horvátok is kimaradhatnak a készülő megállapodásból, egyaránt arra hivatkozva, hogy nem kezeli megfelelően a migrációs válságot. 
    A tervek szerint az ENSZ-tagállamok állam- és kormányfőinek decemberi marokkói csúcstalálkozóján fogadják el a globális migrációs csomagot.
    Kis-Benedek József kijelentette: nem menekülteknek, hanem gazdasági bevándorlóknak kell tekinteni azokat, akik megfelelő papírok nélkül próbálnak az Európai Unió területére lépni a bosnyák-horvát határon. Horvátország láthatóan igyekszik megvédeni az unió külső határait, miután olyan hamis híresztelések kaptak szárnyra, amelyek szerint az ország átengedi a területén a Nyugat-Európába tartó illegális bevándorlókat - tette hozzá.