Gedeon napja van. | 2024.03.28

Tovább emelkedett a rossz időjárás áldozatainak száma Olaszországban

2018-11-02 09:52:00

Tizenhétre emelkedett a rendkívül rossz időjárás áldozatainak száma Olaszországban csütörtökön. Az északkelet-olaszországi Veneto tartomány területén pénteken is a legmagasabb fokozatú riasztás lesz érvényes.

    Egy hetvenéves házaspár autójában halt meg, amikor egy fa a gépkocsira dőlt a heves eső és szél következtében az észak-olaszországi Valle d Aosta egyik országútján. Alto Adigében további két ember vesztette életét. Velük 17-re emelkedett az áldozatok száma, miután a lassan egy hete tartó esőzésekben korábban már tizenhárman meghaltak. 
    Csütörtökön a legmagasabb fokozatú riasztás volt érvényes az északkeleti Venetóban, amit péntekre is meghosszabbítottak. Kiemelt lesz a készültség a következő 24 órában Umbria tartományban és Dél-Olaszországban is. Kritikus a helyzet a trentinói Belluno térségében, ahol négy napja ömlik az eső, amely többszörösére duzzasztotta a patakokat, a heves eső és szél pedig több ezer fát döntött ki. Valle d Aostában a 2000 méteren fekvő Cervinia városát a hó temette be, amire a helyi lakók emlékezete szerint soha nem volt példa november elején. 
    A Pó-folyó tetőzése a következő napokban várható. Velencében csökkent az ár szintje, de a szigetek egy része továbbra is víz alatt van. A Szent Márk téren úszó medúzát észleltek. Rómában csütörtökön is egész nap zuhogott az eső. Több metróállomást lezártak a beáramló víz miatt. A szicíliai Palermót is az esővíz árasztotta el. 
    Az előrejelzések szerint az esős idő jövő hétig nem hagyja el Itáliát.