Emma napja van. | 2024.04.19

Fidesz: Gémesi György vállalja a felelősséget a hulladékügyben előállt helyzetért!

2018-10-30 18:10:00

A Fidesz arra szólította fel Gémesi György gödöllői polgármestert, az Észak-Kelet Pest és Nógrád Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás elnökét, hogy vállalja a felelősséget a hulladékügyben előállított helyzetért - közölte Vécsey László, a nagyobbik kormánypárt országgyűlési képviselője kedden Budapesten, újságírók előtt.

    Kifejtette: a Zöld Híd Kft. hulladékgazdálkodási ellátási területén - ami 116 települést jelent - nagyon súlyos helyzet állt elő, 40 településről egyáltalán nem gyűjtik össze a szemetet, a többi helységből pedig nem engedik be a Zöld Híd telepére az önkormányzati, illetve hulladékagglomerációhoz tartozó szolgáltatók által begyűjtött hulladékot.
    Ezzel szerinte olyan helyzetet állítottak elő, ami egy-két napon belül akár közegészségügyi vészhelyzetet is előidézhet.
    Ennek a helyzetnek az egyértelmű felelőse a Zöld Híd vezetése, amely évek óta "politikai ügyet generál a hulladéktémából" - jelentette ki Vécsey László, jelezve: a hulladékgazdálkodási társulási tanács elnöke Gémesi György gödöllői polgármester, az Új Kezdet ellenzéki párt elnöke, aki az LMP-vel választási szövetséget kötött. A Zöld Híd ügyvezető igazgatója pedig Gyenes Szilárd, aki Gémesi György alpolgármestere volt, és egyébként az LMP országgyűlési képviselőjelöltjeként indult a választáson - tette hozzá.
    A fideszes képviselő szerint képtelenek feldolgozni a választási vereséget, most azonban olyan politikai döntést hoztak, amellyel az emberek ellátásbiztonságát veszélyeztetik.
    Ezt vállalhatatlannak minősítette, és az illetékes országgyűlési képviselők, továbbá polgármesterek nevében is felszólította Gémesi Györgyöt, hogy vállalja a felelősséget az előállított helyzetért, minél előbb kezdje meg a károk helyreállítását, ha pedig erre nem hajlandó, akkor a kormány vegye át a Zöld Híd irányítását.
    Órákon belül meg kell oldani a helyzetet - mondta Vécsey László.