Andrea napja van. | 2024.04.18

Fülöp Attila: a gyermekekért való felelősségvállalás fontos érték

2018-10-27 14:47:00

A gyermekekért való felelősségvállalás fontos érték Magyarországon - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szombaton Debrecenben, a nevelőszülői hivatást népszerűsítő országos kampány első állomásán.

    Fülöp Attila közölte: több mint 15 ezer gyermek van nevelőszülőknél - a gyermekvédelemben lévők kétharmada -, róluk mintegy 5200 nevelőszülő gondoskodik.
    Az országos kampány céljáról azt mondta az államtitkár: szeretnék felhívni azoknak a figyelmét, akik elhivatottságot éreznek vagy esetleg még nem tudtak erről a hivatásról, hogy bátran jelentkezzenek nevelőszülőnek.
    A jogszabályi feltételek mellet a legfontosabb az a lelkület és elhivatottság, amely nem nyolc órás foglalkozást jelent, hanem 24 órás, a gyermek életét meghatározó elkötelezettség - jellemezte a nevelőszülői hivatást Fülöp Attila.
    A kormány az idén több mint 20 milliárd forinttal támogatja a nevelőszülői hálózatokat - mondta az államtitkár az MTI érdeklődésére. Hozzátette: a jövő évi költségvetésben további 800 milliós forrás áll majd rendelkezésre a nevelőszülői hálózatok megerősítésére, további fejlesztésére.
    Komolay Szabolcs (Fidesz-KDNP), Debrecen alpolgármestere köszöntőjében a legfontosabb közösségnek nevezte a családot, hiszen ha a család jól működik, akkor a társadalom is. Hozzátette: azoknak a gyerekeknek, akiknek nem adatik meg, hogy családban éljenek, a nevelőszülők jelentik ezt a közösséget.
    A rendezvény keretében Fülöp Attila és Komolay Szabolcs átadták a Lehetetlen nincs rajzpályázat megyei díjait. A gyerekek alkotásaiból kiállítás is nyílt a Kölcsey központban.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány