Gedeon napja van. | 2024.03.28

Csaknem 800 millió forintból fejlesztenek Abádszalókon

2018-10-25 09:10:00

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében nyert csaknem nyolcszázmillió forintból fejlesztenek Abádszalókon - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei város polgármestere az MTI-vel.

    Balogh Gyula (Fidesz-KDNP) elmondta: 495 millió forintból korszerűsítik a turisztikai infrastruktúrát, ebből 400 millió forint jut Tisza-tó Strand fejlesztésére, 95 millió forint pedig az Abádszalók és Tiszabura közigazgatási területén levő hallépcső megújítására. 
    A munkálatok várhatóan a jövő év elején kezdődnek és a főszezonra érnek véget.     Szorosan kapcsolódik ehhez a csaknem 135 millió forintos Zöld város projekt, amely keretében egyebek mellett parkosítanak és egy sétányt alakítanak ki a közeljövőben - közölte.     A tájékoztatás szerint a város középületei is korszerűsödnek. Nyolcvanmillió forintból újul a gyermekorvosi rendelő és a védőnői szolgálat épülete - jegyezte meg a település vezetője.     Hozzátette: több mint 48 millió forintból már megtörtént az abádszalóki önkormányzat tulajdonában lévő Kovács Mihály Általános Iskola, a Hat Szín Virág Óvoda és az Abádszalók Városi Önkormányzati Bölcsőde energetikai korszerűsítése. A telepített napelemes rendszer várhatóan az épületek teljes energiaellátást biztosítani fogja - számolt be Balogh Gyula.