Gedeon napja van. | 2024.03.28

Hollik: a végső döntést az emberek hozzák meg májusban az EP-választáson

2018-10-19 16:15:00

A bevándorláspárti erők továbbra is "erősen nyomulnak", de a végső szót az embereknek kell kimondaniuk a bevándorlásról jövő májusban, az európai parlamenti választáson - értékelte a brüsszeli uniós csúcstalálkozót pénteki sajtótájékoztatóján Hollik István, a kormánypárti frakciószövetség szóvivője.

    Kijelentette, a csúcstalálkozóval kapcsolatos nyilatkozatokból ismét kiderült, hogy sok európai uniós vezető, tagállami kormányfő ma is úgy látja: a migráció szükséges és jó dolog, ezért azt támogatni kell. 
    Ha nincs is egyetértés és döntés az uniós vezetők között, továbbra is napirenden van a migránsok kötelező elosztása, a migráció legalizálása és a határvédelem kérdése - mutatott rá.           
    A magyar miniszterelnöknek más országok vezetőivel együtt egyelőre sikerült megvédeni Magyarországot és a tagállami határőrizet jogát, ez azonban nem jelenti azt, hogy "háborút nyertünk" - fogalmazott Hollik István, hozzátéve: vannak uniós vezetők, akik még mindig ragaszkodnak a gazdasági migráció legalizálásához, a migránsok kötelező szétosztásához. 
    Az Európa Tanács mellett az Európai Parlament bevándorláspárti többsége és a brüsszeli bizottság továbbra is "ontja magából" a migránspárti javaslatokat: a határvédelem jogának elvételét, a migráció legalizálását és szervezetté tételét, a migrációt szervező Soros-szervezetek nagyobb támogatását, valamint a családegyesítések könnyítését. 
    "Sok ütközet áll még előttünk", de a legfontosabb ezek közül az, hogy a jövő tavaszi európai parlamenti választáson meg kell állítani a bevándorláspárti erőket - értékelt Hollik István, aki nyomatékosította: a végső szót az európai embereknek kell kimondani. 
    A szóvivő azt mondta: a tét óriási, hiszen ha a bevándorláspártiak jutnak többséghez és hatalomhoz Brüsszelben, akkor nemcsak hogy folytatni fogják, hanem fel is gyorsítják Európa elárasztását migránsokkal.