Fülöp napja van. | 2019.05.26 | MNB középárfolyam:

Őszi Pedagógiai Napok Edelényben

2018-10-12 09:28:00

2018. október 11-én az Őszi Pedagógiai Napok keretén belül bemutató órákra várták a környező települések intézményeinek pedagógusait szakmai beszélgetésre, óralátogatásokra, eszmecserére az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskolába.

A vendégek nemcsak Kazincbarcikáról, Miskolcról, Boldváról érkeztek, hanem a Nyíregyházi Egyetem Eötvös Gyakorló Iskolájából, és még a partiumi Székelyhídról is.

Barta József iskola igazgató köszöntőjét követően, olyan bemutató órákon vehettek részt az érdeklődők, mint a STEM tudományok a természetismeretben, 5. osztályban, élményalapú matematika óra a 2. és 3. osztályban, mégpedig LEGO segítségével, 3D nyomtató és a Kett- módszer bemutatása. A rendezvényen részt vett Kopasz Anikó is, aki a LEGO Education Hivatalos Magyarországi Disztribútora. Sokan érdeklődtek az intézmény módszerei után, amelyekből az un. STEM program a legfrissebb.

A 21. századi oktatásban egyre nagyobb szerepet kapnak a kreatív problémamegoldó kompetenciák, amelyet a STEM módszer segítségével is át tudnak adni a gyermekeknek. Az intézmény tanítói belgiumi útjuk során ismerkedtek meg ezzel az újítással és mára már az Óbudai Egyetemmel közösön gondolkodnak a megvalósításokról.

Mindezen újítások mellett természetesen szeretnék, ha szilárd erkölcsi alapokkal rendelkező gyermekek lépnék át az iskola kapuit.