Emma napja van. | 2024.04.19

Sikeresen zárult az Aegon Hitel Zrt. értékesítése

2018-10-09 13:44:00

A szükséges hatósági engedélyek megszerzésével sikeresen zárult az Aegon Hitel Zrt. értékesítése, a vállalatot a nem teljesítő hitelállományával együtt az Intrum Justitia Zrt. vásárolta meg - közölte az Intrum Justitia Zrt. kedden az MTI-vel.

    Az Aegon Hitel Zrt. a felvásárlást követően új néven Intrum Hitel Zrt.-ként működik tovább. A változásokról az új cég levélben értesíti az ügyfeleket, akiknek a tranzakció miatt külön teendőjük nincs. 
    A közlemény szerint a tulajdonosváltás új lehetőségeket teremt az ügyfelek számára. A zárást követően az Intrum Hitel Zrt. minden érintett helyzetét egyedileg megvizsgálja, együttműködő ügyfeleinek pedig anyagi helyzetüktől függően számos fizetéskönnyítő megoldást kínál majd.
    A KPMG - mint az eladó pénzügyi tanácsadója - korábban közölte, hogy az Aegon Magyarország csoporthoz tartozó Aegon Hitel Zrt. eladta a közel 75 milliárd forintos jelzáloghitel-állományát. Az állomány egy részét, amely kizárólag a fizetési késedelem nélküli ügyfélkört érinti, a Raiffeisen Bank Zrt. vásárolta meg. Az erről szóló szerződést június 4-én írták alá.
    Az Aegon Hitel Zrt. már évekkel ezelőtt befejezte a lakossági hitelek folyósítását, a hitelintézet 2014 márciusáig fogadott be új hiteligényléseket, majd a piaci helyzet változására tekintettel az új igénylések befogadását felfüggesztették. A megmaradt 75 milliárd forint értékű portfólió néhány ezer ügyfelet érint.
    Az Intrum Justitia és a Lindroff egyesülésével 2017. június 27-én létrejött Európa vezető követeléskezelési szolgáltatásokat nyújtó vállalatcsoportja. Az egyesített vállalatcsoport Európa 23 országában közel 8000 munkavállalót foglalkoztat, központja Svédországban, Stockholmban található. Az egyesített vállalatcsoport konszolidált árbevétele a 2017 márciusát megelőző 12 hónapban elérte az 1,352 milliárd eurót.