Auguszta napja van. | 2024.03.29

Barlangtúrák és családi foglalkozások szombaton a Baradla-barlangban

2018-10-08 17:05:00

Barlangtúrák, barlangi koncert, a természetvédelemről szóló interaktív mini előadások is várják a családokat a Baradla-barlangban szombaton. 

    A Nemzeti Kulturális Alap (NKA), a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK) és az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) szervez családi napot az UNESCO világörökségét képező Aggteleki-karszt leghíresebb látványosságánál az Aggtelek és Jósvafő alatt húzódó Baradla-barlangnál - olvasható az NKA közleményében.
    A rendezvény délelőtt az aggteleki szakaszon egy vezetett rövidtúrával indul, majd vezetett séta lesz a Kincskereső játékösvényen.
    A rendezvénysátorban bábkészítést szerveznek a Fabula Bábszínház tagjaival, majd a Vitéz László című előadást láthatja a közönség a társulat előadásában. 
    Az előadói sátorban a denevérekről, később az univerzum érdekességeiről tartanak előadást szakértők, a nap végén pedig a barlang belsejében lévő koncertteremben ad műsort a Muzsikás együttes.
    Egész nap látogatható lesz a Zöld sziget nevű terület, ahol interaktív természetismereti játékokkal várják a gyerekeket, de lesz mászható műbarlang, napmegfigyelés speciális naptávcsővel és lovaskocsizás is.