Gedeon napja van. | 2024.03.28

Kardos: csak tökéletes játékkal van esélye a PAOK ellen a Barcikának

2018-10-05 15:44:00

A PAOK Szaloniki elleni röplabda Bajnokok Ligája-selejtezőre készülő Vegyész RC Kazincbarcika vezetőedzője, Marek Kardos szerint csak tökéletes játékkal lehet esélyük a görög együttessel szemben.

    A klub pénteki sajtótájékoztatóján a szlovák szakember azt mondta, alaposan kielemezték az ellenfelet, hét-nyolc mérkőzésüket megnézték a párharc előtt.
    "Hat-hét olyan képességű játékosuk van, akik valóban a legjobbak közé tartoznak. Ahhoz, hogy egy ilyen jó csapat ellen esélyünk legyen, végig tökéletesen, csak a röplabdára figyelve szabad játszanunk, nem kalandozhatunk el és csodálkozhatunk a görögökön vagy azon, hogy BL-meccsen vagyunk" - idézte az egyesület honlapja Kardost.
    Hozzátette, ismeri a görögök mentalitását, és szerinte ha "egy kicsit sikerül rájuk nyomást helyezni, akkor meg lehet őket is lepni".
    Az együttes csapatkapitánya, Szabó Dávid kiemelte: jó érzés lesz nevelőegyesületével, a Kazincbarcikával pályára lépni a BL-ben, még ha nem is lehetnek olyan elvárásai, mint amikor az olasz Treviso vagy Trentino együttesében röplabdázott.
    "Elértünk egy olyan színvonalat a VRCK-val, hogy el tudunk indulni egy ilyen sorozatban, és ez engem mindenképpen doppingolni fog hétfőn. A srácokon látszik, hogy bizonyítani akarnak a nemzetközi meccseken" - adott helyzetjelentést a szezont három győzelemmel kezdő csapatról Szabó.
    Megfogalmazása szerint pozitívan állnak a hétfői találkozóhoz, bíznak benne, hogy ahogy múlt vasárnap a Közép-európai Ligában Zágrábban (3-1 a Mladost Zagreb otthonában), úgy Nyíregyházán is sikerül elérniük egy bravúros eredményt.
    A mérkőzés abból a szempontból történelmi lesz, hogy magyar csapat korábban még nem vett részt a Bajnokok Ligájában.
    A párharc első mérkőzését hétfőn 19 órakor játsszák a nyíregyházi Continental Arénában, míg a visszavágóra október 17-én kerül sor Szalonikiben.