Emma napja van. | 2024.04.19

Időjárás-jelentés

2018-10-04 18:44:00

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: 


    Időjárási helyzet Európában:
    ----------------------------
    Továbbra is a Pireneusi-félsziget Európa legmelegebb vidéke. A szinte felhőtlen ég alatt még 32, 33 fokig is felmelegszik a levegő. A nyarat idézi az időjárás az Égei-tenger térségében is, ahol a szintén napos időben 25 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. Ugyanakkor a szárazföld északi és keleti felén jóval több a felhő, a nyugatról keletre helyeződő ciklonok okoznak változékonyságot, és többnyire hűvös időt. A Skandináv-félsziget északi felén már több helyen nem emelkedik 5 fok fölé a maximum-hőmérséklet, éjszakánként pedig sokfelé fagy. A Kárpát-medence jelenleg még a nyugati magasnyomás és az északi ciklonok közötti átmeneti sávban helyezkedik el, de péntek estig már egyre inkább az anticiklon hatása lesz a meghatározó. Száraz, de már enyhébb levegő érkezik térségünk fölé, a csípős hajnalt kellemes nappal követi.

    Várható időjárás az ország területén péntek estig:
    --------------------------------------------------
    A derült éjszaka után pénteken több helyen felhőtlen égre számíthatunk. Csapadék nem várható. Pénteken elsősorban a Kisalföldön élénkül meg a délkeleti szél.
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +6 fok között valószínű. Az Északi-középhegység völgyeiben, a Nyírségben és az Alföld fagyra érzékeny részein néhol gyenge fagy, talajmenti fagy viszont több helyen is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 17 és 21 fok között alakul.