Gedeon napja van. | 2024.03.28

Elemző: lejárató kampányba kezdtek a bevándorláspárti erők

2018-09-27 17:03:36

Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont csoport vezetője szerint az európai parlamenti választási kampányhoz kapcsolódóan próbálják támadni, lejáratni a bevándorlásellenes oldalt - köztük a magyar kormányt - a bevándorláspárti erők.

    Az elemzőt az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában annak kapcsán kérdezték, hogy az Orgio cikke szerint hétfőn "teljes pályás támadást" indított a "magyar kormányzat és holdudvarának különböző szereplői ellen" az ellenzéki Átlátszó. 
    Ehhez minden eszközt megengedettnek tartottak: drónokkal hosszú időn keresztül megfigyelték a célszemélyeket, hónapokon keresztül bokrokban bujkálva arra vártak, hogy lencsevégre kapják a szabadságukat töltő ellenséges célpontokat - írta a cikk.
    Mráz Ágoston Sámuel szerint az Átlátszó Soros György támogatásával működő portál, amely valójában nem ügyek miatt ír cikkeket, hanem az EP-kampány részeként. 
    Az elemző azt mondta: a jövő évi EP-választásnak nagy a tétje, akkor dől el, hogyan fog kinézni a 2019 és 2024 közötti uniós bevándorláspolitika. 
    Úgy véli, többek között a Sargentini-jelentés szavazásakor is kiderült, sokan vannak az EP-ben a bevándorláspártiak, akik ellenfélnek tekintik Orbán Viktor magyar miniszterelnököt és a többi bevándorlásellenes politikust. 
    Az elemző szerint a magyar kormányt célzó "botránykeltési kísérletek" a bevándorláspárti erők támadási, lejáratási kísérletei. 
    Az EP-kampányban várhatóan nagy figyelem helyeződik majd Magyarországra - tette hozzá.
    Emellett azzal is próbálkoznak, hogy eltereljék a figyelmet a bevándorlásról. Ilyen ügy az óraátállítás - mondta Mráz Ágoston Sámuel.
    A közös európai hadsereg felállításának ügye pedig azt a célt szolgálja, hogy bevándorlásellenesnek tüntessék fel magukat a valójában bevándorláspárti erők - közölte.