Auguszta napja van. | 2024.03.29

Átadták a Magyar Kézműves Remek díjakat

2018-09-26 17:30:00

Átadták a Magyar Kézműves Remek díjakat szerdán az EuroSkills rendezvényen a Hungexpo vásárközpontban Budapesten.

    Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke a díjátadó ünnepségen kiemelte, a hivatásukban elkötelezettek minden évben tudnak újabb dolgokat alkotni, az idén érkezett a legtöbb, 123 pályamű, ebből 47 kapta meg a kézműves remek díjat.
    Az MKIK 2002-ben indította el hagyományteremtő céllal a Magyar Kézműves Remek pályázatot a magyar kézműves hagyományok népszerűsítésére.
    György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára az eseményen elmondta, hogy a kormány új fejezetet nyitott a gazdaságpolitikában, a gazdasági növekedés eszköz az életminőség növeléséhez.
    Kifejtette, az életminőség javulását támogatja a bérek emelkedése is, amelynek növelését a gazdaság szereplői teljesítményük alapján határozzák meg. A kormány azon dolgozik, hogy olyan környezetet teremtsen, amelyben a magyar hozzáadott érték növekedni tud - mondta.
    György László hangsúlyozta, a tárca, a kamarával közösen, azon dolgozik, hogy a magyar kézműves remekekből, a magyar kreatív ötletekből innovatív vállalkozások sarjadjanak, termékeik eljussanak a világpiacra is.
    A díjazott termékekből az MKIK kiállítást rendezett, amelyen 111-en mutathatják be kézműves remekeiket az EuroSkills alatt, szeptember 26. és 28. között a Hungexpo területén.
    Az EuroSkills Budapest 2018 - a szakmák Európa-bajnokságán a kedd esti ünnepélyes megnyitót követően szerdán kezdődtek a rendezvények, versenyek. Az MKIK szervezésében, a rendezvényen 28 országból, 37 szakma 525 versenyzője, és 500 szakértő van jelen.
    Az EuroSkills tagországai mellett meghívott vendégként Indiából, Dél-Koreából, Japánból és az Egyesült Arab Emírségekből érkezett 15 versenyző.
    A versenyt és a kísérő kiállítást, szakkonferenciát 60 000 négyzetméteren rendezik meg, a programokra 80 000 látogatót várnak, a verseny eredményét szeptember 29-én, szombaton, a zárórendezvényen hirdetik ki.
    A magyar csapat versenyzői 26 szakmában indulnak.