Auguszta napja van. | 2024.03.29

Czunyiné: joggal való visszaélésnek tűnik a Migration Aid párttá alakulása

2018-09-26 12:47:00

Nemcsak az adókikerülés, de a joggal való visszaélés esete is felmerül a Migration Aid párttá alakulási terve kapcsán. Erről beszélt az Országgyűlés igazságügyi bizottságának fideszes alelnöke a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában szerda reggel.

    Czunyiné Bertalan Judit felháborítónak nevezte, hogy a Migration Aid kijelentette, a bevándorlást segítő tevékenységét továbbra is folytatni kívánja.
    Az Országgyűlés igazságügyi bizottsága keddi ülésén felkérte a kormányt, hogy vizsgálja meg a bevándorlási különadó megfizetésére vonatkozó hatályos jogszabályokat, és kezdeményezzen változtatásokat, amennyiben azok lehetőséget biztosítanak adóelkerülésre.
    A testület alelnöke az M1 aktuális csatorna műsorában kiemelte: nem akarják, hogy a Migration Aid esete precedenst teremtsen.
    Márpedig a bevándorlási különadó befizetési határideje lejárt, és információk szerint nem nagyon érkezett befizetés. Ezért fennáll az esélye annak, hogy esetleg más civil szervezetek is követik a Migration Aid példáját, az adókikerülést választják, és továbbra is folytatják a bevándorlást támogató tevékenységüket - mondta.