József napja van. | 2024.03.19

Egyetemi stadionshow a debreceni Nagyerdőben

2018-09-26 08:20:00

Huszonötezer nézőt várnak ma este a Debreceni Egyetem (DE) tanévnyitó stadionshow-jára, amely várhatóan a Nagyerdei Stadion történetének legnagyobb teltházas programja lesz: a létesítmény történetében először a küzdőtéren is több ezren bulizhatnak majd a fellépőkkel, Ákossal, Majkával, az Annibal Cannibals tagjaival és Horváth Tamással.

    A szervezők közlése szerint hetven méteres színpad, háromszáz táncos, tűzijáték és lézershow várja majd az érdeklődőket. Bács Zoltán professzor, egyetemi kancellár szerint a yoUDay - a Te napod - stadionshow legfontosabb célja, hogy a résztvevők érezzék: egy nagy közösség részei, ahol mindenki számíthat a többiekre. 
    Az egyedülálló tanévnyitó színpadi show-jában több mint 300 táncos lép fel, emellett a Debreceni Egyetem gyakorlóiskolájának diákjai és a 16 szakosztállyal rendelkező egyetemi sportklub, a DEAC sportolói is közreműködnek. 
    Közlésük szerint a fellépők - Majka, Horváth Tamás, az Animal Cannibals - a kétórás show alatt többször visszatérnek a színpadra egy-egy dallal, Ákos pedig egy kisebb koncertet ad. Lesz nyolc zenei blokk is az Abrakazabra zenekar és vendégeik közreműködésével.
    A hazai felsőoktatási intézmények közül a Debreceni Egyetemen tanul a legtöbb, 5500 külföldi hallgató, akik több mint 100 országból érkeztek. Zászlóikkal fel is vonulnak az ünnepség megnyitóján. Az intézménynek összesen mintegy 30 ezer tanulója és 10 ezer dolgozója van.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány