Andrea napja van. | 2024.04.18

Új betegazonosító rendszert alkalmaznak a keszthelyi és a hévízi kórházban

2018-09-25 10:01:00

A betegbiztonság növelése érdekében új betegazonosító rendszert alkalmaznak, illetve korszerű higiéniás eszközöket szereztek be a keszthelyi és a hévízi kórházban - tájékoztatta a közös igazgatással működő két intézmény az MTI-t kedden.

    A Keszthelyi Kórház több mint 195 millió, a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház pedig 186 millió forint európai uniós forrást nyert programjaihoz az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program pályázatán, a Széchenyi 2020 program keretéből.
    A két egészségügyi intézményben a levegőfertőtlenítés érdekében költséghatékony működésű, plazmatechnológiás berendezést telepítettek, ami mérsékli a légúti eredetű fertőzések számát, használatával pedig a felületek újrafertőződése is jelentősen csökken. Érintésmentes fertőtlenítőszer-adagolókat szereltek fel mindkét kórházban, Hévízen ezen felül a kéz-, illetve a felületfertőtlenítés megfelelőségét ellenőrző UV-készüléket is működtetnek.
    A hálózati vízellátó rendszer fertőtlenítéséhez környezetbarát, a szervezetre ártalmatlan klór-dioxidos vízfertőtlenítőt szerzett be a két intézmény. Keszthelyen az izolált kórtermek zárófertőtlenítéséhez környezetbarát automatát vásároltak, ami a kórterem és a benne lévő eszközök, valamint a levegő gyors és hatékony megtisztítását teszi lehetővé. 
    A keszthelyi és a hévízi kórház is új betegazonosító rendszert vezetett be. A páciensek a regisztrációkor QR-kóddal ellátott karszalagot kapnak, ami a kórlapon található személyes adatokat és a vizsgálati eredményeket kódolt formában rögzíti.