Auguszta napja van. | 2024.03.29

Életfogytiglanra ítéltek egy szerencsejáték miatt gyilkoló férfit Szolnokon

2018-09-18 17:35:00

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélt a Szolnoki Törvényszék kedden, első fokon egy szerencsejáték miatt gyilkoló férfit - közölte a bíróság sajtóosztálya az MTI-vel.

    A tájékoztatás szerint 2016 júliusában a férfi - az egyik szolnoki nagyáruházban működő üzlet eladójaként - az üzlet pénztárából csaknem egymillió forintot sikkasztott el, amelyet sportfogadásokon játszott el. Tettét megpróbálta egy trükkel leplezni, de miután a cég áruszállítóját nem sikerült becsapnia, különös kegyetlenséggel végzett vele - olvasható a közleményben.
    Az ügyben 2017. június 8-án emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.
    A férfit kedden a Szolnoki Törvényszék előre kitervelten, nyereségvágyból, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, továbbá folytatólagosan, nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás és jármű önkényes elvétele miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte; a legkorábban 25 év múlva bocsátható feltételes szabadságra. 
    Az ítélet nem jogerős. Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, a vádlott és védője azonban három nap gondolkodási időt kért.