Auguszta napja van. | 2024.03.29

Időjárás-jelentés

2018-09-17 16:50:00

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:


    Időjárási helyzet Európában
    ---------------------------
    
    Európa északnyugati, északi harmadán továbbra is időjárási frontok okoznak változékonyabb időjárást. Arrafelé hűvösebb is van, a Brit-szigetek északi felén, a Skandináv-félszigeten 15 fok alatt marad a csúcsérték, a balti államokban is csak egy-két fokkal enyhébb az idő. A hajnali órákra a kontinens atlanti partvidékét a Helene extrópusi vihar közelítette meg, amely várhatóan a Brit-szigetek térségében okoz majd - elsősorban kedden - szélerősödést. Ugyanakkor kedd estig a szárazföld legnagyobb részének időjárásában nem számíthatunk lényeges változásra. A Nyugat-, Dél- és Közép-Európa felett húzódó magasnyomás területén szinte zavartalanul napos az idő, és a hőmérséklet sokfelé a nyarat idézi. A görög szigetek térségében 36 fokig is felmelegszik délutánra a levegő, de 34, 35 fokot a Pireneusi- és az Appennini-félszigeten is mérnek. Kedd estig a Kárpát-medencében marad a száraz, napos idő.
    
    Várható időjárás az ország területére kedd estig
    ------------------------------------------------

    Sok napsütés, száraz idő várható. Hétfőn fátyol- és gomolyfelhők lehetnek, kedden derült vagy felhőtlen lesz az ég. A Dunántúlon, holnap másutt is olykor megélénkül a délkeleti szél.

    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 7 és 14 fok között alakul, a Balaton parton enyhébb, az Északi-középhegység völgyeiben, a Nyírségben viszont hűvösebb lehet a hajnal.
    A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 25 és 29 fok között várható.