Gedeon napja van. | 2024.03.28

Külföldön fogtak el egy pécsi vállalkozó kirablásával gyanúsított férfit

2018-09-17 14:41:00

Letartóztattak egy külföldön elfogott férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy két társával tavaly nyáron kirabolt egy pécsi vállalkozót - tájékoztatta a Baranya Megyei Főügyészség hétfőn az MTI-t, felidézve, hogy az ügy egy másik gyanúsítottja ellen korábban már vádat is emeltek.

    A közlemény szerint a rendőrség felfegyverkezve, csoportosan, jelentős értékre elkövetett rablás miatt nyomoz az ügyben. 
    A főügyészség azt írta: a sértett vállalkozó gyakran fogadott a lakásában ügyfeleket, erről a budapesti gyanúsítottak tudomást szereztek és elhatározták, hogy kirabolják.
    Tavaly júniusban egy este fekete maszkot viselő emberek rontottak a lakásba. A sértettet a földre lökték, hasra fektették, a kezeit műanyag gyorskötözővel összekötötték. Pénzt követeltek tőle, közben ütötték, rúgták, a fülei levágásával fenyegették, késsel metszéseket ejtettek rajta. Az elkövetők megtalálták a vállalkozó autójának kulcsát és mintegy tízmillió forint készpénzt. 
    A rendőrséget a szomszéd értesítette, miután hangokat hallott a sértett háza felől, majd az ablakon kinézve látta a lakásban az álarcot viselő elkövetőket.
    A támadók elmenekültek a helyszínről. A rendőrség az egyik gyanúsítottat később megtalálta, tőle a rabolt pénzből 8,5 millió forintot foglaltak le. Ellene tavaly decemberben emelt vádat az ügyészség felfegyverkezve, csoportosan, jelentős értékre elkövetett rablás miatt.
    Időközben a vádlott egyik társát is azonosították, majd nemzetközi elfogatóparancs alapján külföldön elfogták. A gyanúsított egy hónapig tartó letartóztatásáról a napokban döntött a Pécsi Járásbíróság.
    A Baranya Megyei Főügyészség az MTI érdeklődésére azt közölte, hogy az ügy harmadik gyanúsítottját még keresik.