Auguszta napja van. | 2024.03.29

Budapesti főpróba a szombathelyi világkupa előtt

2018-09-13 11:15:00

A tornászok péntektől vasárnapig tartó országos bajnoksága a legjobbak számára főpróba lesz a jövő hétvégi, szombathelyi világkupaversenyre.

 

    A magyar szövetség tájékoztatása szerint a budapesti Központi Tornacsarnokban sorra kerülő ob-n valamennyi magyar tornász rajthoz áll, aki elindul a szombathelyi challenge vk-n. Köztük van az egyéni összetettben tavaly Európa-bajnoki ezüstérmes Kovács Zsófia is, aki legutóbb május 27-én az eszéki vk-n versenyzett, azóta hasizomsérülés hátráltatta. A Dunaferr SE sportolója a júliusi szerenkénti országos bajnokságot és az augusztusi, glasgow-i Európa-bajnokságot is kihagyta.
    Draskóczy Imre szövetségi kapitány az MTI-nek megerősítette, hogy a tervek szerint Kovács is ott lesz a bajnokság mezőnyében, de indulása az egészségi állapotától függ.
    Kovácson kívül Kardos Botond, Boncsér Krisztián, Vecsernyés Dávid, Babos Ádam, Kiss Balázs, Ryan Sheppard, Péter Sára, Dévai Boglárka, Böczögő Dorina, Fehér Nóra, Makra Noémi és Csasztvan Lilla képviseli majd a magyar színeket a vasi megyeszékhelyen.
    Az országos bajnokság pénteken 15 órakor veszi kezdetét az összetett versennyel, amely alapján kialakul a szerenkénti döntők mezőnye. Szombaton és vasárnap fél 11-kor kezdődnek a szerenkénti finálék.
    Az október 25. és november 3. között Katarban sorra kerülő világbajnokságra utazó magyar válogatott keretét a szombathelyi világkupa után hirdetik ki a szövetségi kapitányok.