Gedeon napja van. | 2024.03.28

Rekordkísérlet a Nagy Sportágválasztón

2018-09-12 13:55:00

Száznégy sportágat lehet kipróbálni ingyenesen pénteken és szombaton a Merkapt Sportközpontban a 23. Nagy Sportágválasztón.

    Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, a Nagy Sportágválasztó kommunikációs igazgatója a szerdai sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a sportágak bemutatkozása mellett szombaton délben rekordkísérletre is sor kerül. A szabadtéren egyszerre kipróbálható 104 jelenlévő sporttal próbálnak csúcsot dönteni.
    "Fontos, hogy Magyarország nagy egyesületei partnereink legyenek" - mondta Kiss Gergely. 
    Nyíri Zoltán, az FTC operatív igazgatója bejelentette, hogy húsz szakosztályukból négy, a vívás, a szinkronúszás, az ökölvívás és a kerékpár vesz részt a kétnapos eseményen, ám a jövőben szeretnének még több szakosztályukkal bekapcsolódni.
    "Azt szeretnénk hirdetni, hogy a sport, a mozgás jó dolog, ezért csatlakoztunk a Nagy Sportágválasztóhoz" - mondta Nyíri, aki kiemelte, a szülőket kell rávenni arra, hogy a napi munka után levigyék a gyerekeket sportolni, akik így korán megszerethetik a rendszeres mozgást.
    Kopcsik Laura junior Eb-bronzérmes tekvondós arról beszélt, hogy nyolc éve egy Nagy Sportágválasztón ismerkedett meg a tekvondóval, s azóta az életévé vált, pedig akkor a fiútestvére akarta kipróbálni. A tehetséges sportoló hozzátette, nagy vágya kijutni a jövő évi felnőtt világbajnokságra és a 2020-as tokiói olimpiára.
    A Magyar Vöröskereszt is partnere az eseménynek, véradó kamionnal képviselteti magát a szervezet és mindkét napon várja a véradókat.
    A szervezők pénteken a hagyományoknak megfelelően az iskolákat, míg szombaton a családokat várják 9 és 17 óra között a Merkapt Sportközpontban.