Auguszta napja van. | 2024.03.29

Ujhelyi: igennel szavaznak a dokumentumra

2018-09-11 18:39:00

Hazugsággal vádolta Orbán Viktort a magyarországi helyzetről szóló jelentés keddi európai parlamenti (EP-) vitáján Ujhelyi István szocialista képviselő, mondván, hogy a kormányfő csak "bűnös rezsimjét" akarja védeni a jogtól és az európai szabályoktól.

    Felszólalásában Ujhelyi István kijelentette: "Orbán hazudik az EP előtt, és hazudik otthon is a honfitársainak", birodalomépítésre használja a közösségi forrásokat, de az a legnagyobb bűne, hogy kettéosztotta a magyar társadalmat, "mérget dobott közös ivókutunkba". Hozzátette, ezért igennel fog szavazni szerdán a Sargentini-jelentésre.
    Niedermüller Péter DK-s politikus elmondta, Orbán Viktor tényszerű vita helyett ismét büntetésről, meghurcoltatásról beszél, pedig erről nincs szó, a jelentés célja, hogy Magyarországot visszahozzák az európai családba.
    A jobbikos Balczó Zoltán a jelentés bizonyos állításait, például a rasszizmus és antiszemitizmus vádját visszautasította, ugyanakkor elmondta, vannak benne jogos bírálatok is, például a sajtószabadság csorbítása kapcsán. Mindazonáltal közölte: a voksoláson tartózkodni fog.