Gedeon napja van. | 2024.03.28

Magyar-görög - Nézők nélkül a magyar válogatott

2018-09-10 10:16:00

A magyar labdarúgó-válogatott zárt kapuk mögött és győzelmi kényszerben játssza első hazai mérkőzését kedden a görögök ellen a Nemzetek Ligájában.

    Az oda-visszavágós alapú sorozatot a világranglistán 42. görögök kezdték jobban: 1-0-ra nyertek Észtországban, míg Marco Rossi szövetségi kapitány együttese - amely 51. a rangsorban - ugyancsak 1-0-s vereséget szenvedett Tamperében a finnek vendégeként. A jobb formát kétségkívül a vendégek tudhatják magukénak: legutóbbi kilenc idegenbeli mérkőzésükből hatot megnyertek két döntetlen és egy vereség mellett, míg a magyar válogatott ezt megelőző 15 találkozóján csak háromszor győzött, s egy döntetlen mellett 11 vereséget szenvedett, a gólkülönbsége 12-26 ezeken a meccseken. Saját közönsége előtt legutóbbi három összecsapását elvesztette a nemzeti együttes, amennyiben kedden is vereséget szenved, az története leghosszabb negatív sorozata lesz hazai pályán.
    A Groupama Arénában 20.45 órakor kezdődő összecsapást - amelynek játékvezetője a fehérorosz Alekszej Kulbakov lesz - annak a büntetésnek a nyomán rendezik nézők nélkül, amelyet az Európai Labdarúgó Szövetség még a románok elleni, 2015-ös Európa-bajnoki selejtezőn történtek miatt szabott ki.    
    A Nemzetek Ligájában négy Európa-bajnoki helyet is meg lehet szerezni. Alapesetben minden osztályban a csoportgyőztesek 2020 márciusában megmérkőznek az indulási jogért, valójában viszont azok a csapatok szerepelnek majd a rájátszásokban, amelyek az adott osztályban a legelőkelőbb helyen zártak, de a 2019 őszén záruló hagyományos Eb-selejtezők során lemaradtak a részvételt garantáló első és második helyekről.