Gedeon napja van. | 2024.03.28

Rendőrörre támadtak Tiszatarjánban

2018-09-07 13:20:00

Rendőrt bántalmazott két fiatal nő a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tiszatarjánban, a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt ellenük - közölte a vádhatóság az MTI-vel pénteken.

    A tájékoztatás szerint a két nő  jogszerű rendőri intézkedést próbált megakadályozni úgy, hogy az egyik intézkedő rendőrt bántalmazták. 
    A vádirat szerint még idén áprilisban két rendőr egy Tiszatarjánban történt közlekedési baleset helyszínén intézkedett, megállapították, hogy a balesetet a helyszínen tartózkodó egyik férfi - a vádlottak hozzátartozója - okozta, aki a jogszerű rendőri intézkedésnek ellenállt és el akarta hagyni a közlekedési baleset helyszínét.
    A rendőrök többszöri figyelmeztetést követően, a férfit testi kényszerrel földre vitték és próbálták megbilincselni. Ezt látva a baleset helyszínén jelenlévő vádlottak a bilincselést megakadályozták, a rendőrök egyikére támadtak, a járőrvezetőt a vádlottak egyike előbb tenyérrel arcon ütötte, majd rögtön ezután a másik elkövető fejen rúgta. 
    Az ügyészség a két büntetlen előéletű nőt társtettesként elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettével vádolja.