Auguszta napja van. | 2024.03.29

KKM: a hozzáadott érték a legfontosabb szempont a munkahelyteremtésben

2018-08-30 14:25:00

A munkahelyek száma helyett egyre inkább az ott előállítható hozzáadott érték a munkahelyteremtés legfontosabb szempontja Magyarországon - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium polgári hírszerzésért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, az IT Services Hungary Kft. (ITSH) székházának avató ünnepségén.

    Vargha Tamás hangsúlyozta, hogy az olcsó munkaerőre épülő foglalkoztatás egyre jobban háttérbe szorul, hiszen Magyarország az elmúlt években sokat lépett előre a fizetések felzárkóztatása terén. Hozzátette, hogy az ITSH jól képzett szakembereket foglalkoztat Budapesten és vidéki városokban, kapcsolatokat épített ki a magyar közép- és a felsőoktatással, jelenléte és terjeszkedése fontos visszajelzés az ország fejlődéséről.
    Az államtitkár közölte, hogy az első félévben kormánytámogatással érkezett 2 milliárd eurónyi befektetést jelentősen meghaladó, összesen csaknem 8 milliárd forint értékű beruházásról tárgyal a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA). Ha mind a 123 egyeztetés alatt álló projekt elindul, 23 ezer munkahely létesülhet - tette hozzá.
    Erik Slooten, az ITSH ügyvezető igazgatója szerint a több mint 17 ezer négyzetméteren 2500 munkavállalót befogadó budapesti székház is azt jelzi, hogy a cég minden szolgáltatása jelentős növekedés előtt áll, munkavállalói érdeklődnek a jövő kihívásai iránt. A jól képzett alkalmazottaknak köszönhetően a vállalat minden mérnöki képességgel rendelkezik, amire a piacnak szüksége lehet - tette hozzá.
    Adel Al-Saleh, a T-Systems International vezérigazgatója a rendezvényen kijelentette, hogy fekvésének és felkészült szakembereinek köszönhetően Magyarország fontos szerepet tölt be a cég stratégiájában. Hozzátette, hogy a globális technológiai versenyben a jól képzett munkavállalókért is egyre nagyobb a verseny a cégek részéről.
    Az IT Services Hungary a német T-Systems International leányvállalataként a legnagyobb infokommunikációs (ICT) szolgáltató Magyarországon, több mint 4600 munkavállalót foglalkoztat. Budapest mellett Debrecenben, Pécsett és Szegeden is működtet telephelyeket.