Emma napja van. | 2024.04.19

Az Európa Tanács a fogva tartottak helyzetének javítására szólította fel Oroszországot és Ukrajnát

2018-08-21 11:43:00

Az Európa Tanács emberi jogi biztosa azonnali intézkedések meghozatalára szólította fel Oroszországot és Ukrajnát a bebörtönzöttek és fogva tartottak helyzetének javítása érdekében.

    Dunja Mijatovic Szergej Lavrov orosz, és Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszternek küldött levelében aggodalmát fejezte ki az orosz és ukrán börtönökben fogva tartottak körülményei miatt.
    A strasbourgi székhelyű, 47 tagállamot számláló Európa Tanács emberi jogi biztosa felszólította az orosz és az ukrán hatóságokat, hogy tegyenek meg minden tőlük telhetőt, és azonnal foglalkozzanak az érintettek legsürgetőbb szükségleteivel annak érdekében, hogy megakadályozzák helyzetük további romlását, amely esetükben akár visszafordíthatatlan következményekhez is vezethet.
    Mijatovic levelében megerősítette korábbi jószolgálati felajánlását, amely szerint kész segítséget nyújtani a megoldatlan helyezet leküzdéséhez, és hozzájárulni a fogva tartottak helyzetének kielégítő megoldásához, beleértve a humanitárius okokból történő szabadon bocsátásukat.