Emma napja van. | 2024.04.19

6. Kolorfesztivál A zene és a tánc bűvöletében

2018-08-18 04:33:20

Modern tánc, komoly- és népzenei koncertek, valamint kulináris élmények fűszerezték meg a 6. Kolorfesztivál 16. napját Kazincbarcikán és Dubicsányban.

A test és a lélek harmóniája

A színes programsorozat Szudki Osayma workshopjával indult, amelyen a modern, illetve a kortárs tánc lépéseivel ismerkedhettek meg a mozgás szerelmesei. A budapesti táncoktató már több ízben járt Kazincbarcikán. Szudki ezúttal Farkas Júliával igyekezett bemutatni, hogy a test és a lélek hogyan harmonizál tánc közben. Body N Soul koreográfiájukat este a Táncszigeten adták elő az érdeklődőknek.

Ifjú zenészek a Muzsikáló templomban

Ezen a napon Báder Elemér és Svéd Mátyás adott koncertet a Felső-Barcikai Református Templomban. Az ifjú zenészek az Eszterházy Károly Egyetem ének-zene szakán csoporttársak, kezdetektől fogva összhangban vannak. Majdnem egy évvel ezelőtt léptek fel először együtt, azóta számos komoly- és könnyűzenei koncertet adtak, repertoárjuk inkább lírai művekből áll. Kazincbarcikai koncertjükön egy igazán színes programmal kápráztatták el a zene kedvelőit.

Kolor Grillvacsora megfűszerezve

Teltházas volt idén is a Kolor Grillvacsora, amelynek minden évben helyet ad az Ambrózia Étterem és Panzió. A vendéglátó egységben mediterrán grill- és halételeket fogyaszthattak a gasztronómia szerelmesei. A jó hangulatról Maksa Zoltán humorista gondoskodott.

Világhírű muzsikusok vidéken

A Kolorcountry soron következő állomása Dubicsány volt. A település a 6. Kolorfesztivál ideje alatt több alkalommal is helyt adott a színes programoknak. Az est során a több mint negyven éves múlttal rendelkező Muzsikás Együttes húzta a talpalávalót a helyieknek és a környékbeli lakóknak. A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas együttes zenéjével Magyarországon az egyik legnépszerűbb, külföldön a legismertebb magyar népzenei formációvá nőtte ki magát. Az ország kulturális nagykövetei közé sorolják őket. A Muzsikás Együttes fergeteges előadása magával ragadta a Magtárba látogatókat.