Gedeon napja van. | 2024.03.28

Augusztus 20. - A vonatközlekedés rendje is változik

2018-08-16 11:58:00

Az augusztus 20-ai munkaszüneti nap miatt változik a vonatok közlekedési rendje: augusztus 19-én az ünnepnapi, 20-án a vasárnapi, 21-én, kedden már a szokásos munkanapi menetrend szerint közlekednek a vonatok - közölte a MÁV csütörtökön az MTI-vel.

    A hosszú hétvégéken akár félmillióan is vonatra szállnak, ezért számítani lehet arra, hogy az augusztus 20-ai ünnep környékén sokan választják majd a vasúti utazást - írták.
    A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a MÁV-START azt javasolja az utasoknak, hogy a menetjegyeket és helyjegyeket elővételben váltsák meg. 
    Azt ajánlják, hogy használják a jegyértékesítő automatákat, vegyék igénybe az internetes jegyvásárlási és az otthoni menetjegynyomtatási lehetőséget, továbbá az online vásárolható és a vonatokon akár mobiltelefonon is bemutatható e-vonatjegyet. Ez utóbbi esetben 10 százalék kedvezmény érvényesíthető.
    Bővebb tájékoztatás kapható a MÁV-csoport honlapján (www.mavcsoport.hu), illetve a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatánál (telefon: +36 (1) 3 49 49 49).