Auguszta napja van. | 2024.03.29

Miniszterelnöki Kabinetiroda: rekordév az idei a magyar turizmusban

2018-08-09 18:50:00

A vendégforgalom több mint 5 százalékkal, a szálláshelyek bevétele pedig több mint 10 százalékkal nőtt az első fél évben a tavalyi azonos időszakhoz képest; a növekedés motorja a belföldi turizmus, ami jelzi, hogy a magyar családok anyagi mozgástere bővül - közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda csütörtökön, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adataira reagálva.

    Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a kormány minden támogatást megad annak érdekében, hogy a magyar turizmus továbbra is dinamikusan növekedjen, ezt célozzák a közvetlen támogatási programok, az infrastruktúra-fejlesztések és a tájékoztató kampányok is.
    A közleményben Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hangsúlyozta: a kormány elkötelezettségét mutatja, hogy miközben 2010-ben 7,6 milliárd forint állt rendelkezésre a turizmus fejlesztésére, mostanra ez az összeg 53 milliárd forintra nőtt.
    A turizmus nemcsak gazdasági sikerágazat, hanem a hazaszeretet egyik fő terepe, lehetőséget ad arra is, hogy őrizzük kulturális és természeti értékeinket - áll a közleményben.