Emma napja van. | 2024.04.19

Embercsempészeket vettek őrizetbe Temesváron

2018-08-08 15:05:00

Embercsempészet gyanújával őrizetbe vettek Temesváron két román állampolgárságú férfit, akik húsz ázsiai határsértőnek segítettek illegálisan átjutni az országhatáron - tudatta szerdán a román határrendészet.

    A csoportot kedden délben tartóztatta fel a határrendészet illegális migrációt és határon átnyúló bűnözést megelőző szolgálatának műveleti egysége. A határrendészek egy kisbuszt és az azt felvezető személygépkocsit megállítva találtak rá az iratok nélküli hét férfira, hét nőre és hat kiskorúra, akikről - előállításuk és kihallgatásuk után - megállapították, hogy iraki, iráni és szíriai állampolgárok, akik illegálisan jutottak román területre.
    A külföldiek ellen tiltott határátlépés gyanújával kezdeményeztek eljárást, amelynek lefolytatásáig a bevándorlási hivatal temesvári elhelyezési központjában szállásolják el őket. A két román állampolgárt embercsempészéssel gyanúsítják, a Temes megyei táblabíróság ügyészsége elrendelte őrizetbe vételüket.
    A határrendészet múlt pénteken másik két román embercsempészt fogott el, akik a szerb határ közelében vettek fel autóikba nyolc iraki és szíriai határsértőt.
    A román határrendőrség számos alkalommal tett közzé felhívást, amelyben arra figyelmezteti az alkalmi és hivatásos fuvarozókat, hogy a határsértőknek nyújtott segítség bűncselekmény, amelyet 2-től 7 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtanak Romániában. Amennyiben a határsértő segítése anyagi előnyszerzés érdekében történik, az embercsempész 3-tól 10 évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó