Gedeon napja van. | 2024.03.28

Átlépte a másfél milliót a budapesti repülőtér utasforgalma júliusban

2018-08-07 20:01:00

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasforgalma átlépte júliusban a másfél milliót, soha ennyi utast nem kezelt még a ferihegyi repülőtér egy hónapban.

    A Budapest Airport az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében arról tájékoztat, hogy júliusban 1 millió 512 ezren fordultak meg a légikikötőben, 13,8 százalékkal többen, mint egy évvel korábban. A január-júliusi időszakban 8,3 millió utast kezeltek, 14,7 százalékkal többet, mint az előző év azonos időszakában.
    Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója hangsúlyozta, hogy a ferihegyi utasforgalom bővülési üteme két és félszer akkora, mint az európai átlag, és a közép-kelet-európai régióban is kiemelkedő.
    A repülőtér üzemeltetője azt írta, a nagy arányú fejlődés annak köszönhető, hogy az idén már négy észak-amerikai útvonal érhető el Budapestről, a már itt lévő légitársaságok nagyobb repülőgépeket állítanak be a budapesti járatokra, illetve sűrítik a menetrendet is. A nyári időszakban a hagyományos európai és földközi-tengeri nyaralóhelyek felé szintén jelentősen bővült a forgalom.
    Tavaly a budapesti repülőtéren rekordszámú, 13 millió utas fordult meg, a várakozás szerint ebben az évben az utasszám elérheti a 15 milliót.