Auguszta napja van. | 2024.03.29

Bakondi György: az illegális bevándorlók kultúrája eltér az európaitól

2018-07-30 09:26:00

Az illegális bevándorlókkal érkező tömegek hagyománya, kultúrája szögesen eltér az európaitól - mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója vasárnap az M1 aktuális csatornán.

    Kiemelte, a lakosság politikai akaratának megfelelően számos európai nemzetállam változtatott 2015-ös álláspontján, és egyre kevesebb azoknak a száma, akik úgy gondolják, hogy a korlátlan, tömeges, ellenőrizetlen illegális migrációs jó dolog.
    Bakondi György kifejtette, a schengeni határok védelmét európai jogszabályok tartalmazzák, ezeket be kell tartani, mert különben súlyos következményei lesznek. 
    A schengeni határok védelme európai szintű kötelezettség, 2015-ben ezeket a szabályokat az európai országok jelentős része félretette, és emberjogi megfontolásból tömegeket engedett be Afrikából, Ázsiából ellenőrzés nélkül - tette hozzá.
    Bakondi György hangsúlyozta, a schengeni megállapodás rendkívül fontos európai uniós vívmány társadalmi, gazdasági, politikai szempontból egyaránt. Az állampolgárok, az áruk szabad áramlását teszi lehetővé, ezért mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a schengeni egyezmény fennmaradhasson. 
    A belbiztonsági főtanácsadó úgy látta, ha a tömeges illegális bevándorlás folytatódik, a nemzetállamok védekezése erősödni fog, abban lehet reménykedni, hogy a jövő tavasszal esedékes Európai Parlamenti választás után más típusú Európai Parlament, Európai Bizottság alakul, ezáltal számottevően megváltozik az eddig folytatott migrációs politika, Európa kultúráját, múltját, jelenét, jövőjét meg lehet menteni.