Gedeon napja van. | 2024.03.28

Orbán Viktor európai vezetővé vált

2018-07-30 09:16:00

Orbán Viktor magyar miniszterelnök európai vezetővé vált, sokkal többen figyelnek a véleményére, sokkal nagyobb a befolyása, mint amit a magyar lakossági arány biztosítana az európai politikában - mondta Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Csoport vezetője vasárnap az M1 aktuális csatornán.

    Kiemelte, Orbán Viktor évek óta megpróbálja szövetségbe szervezni a közép-európai országokat azért, hogy az európai érdekérvényesítésbe a valós súlyuknak megfelelő befolyást tudjanak szerezni.
    Politikai sikerének egyik záloga, hogy nagyon komoly politikai közösség áll mögötte, nagyon erős választói felhatalmazása is van - mutatott rá Mráz Ágoston Sámuel.
    A Nézőpont Csoport vezetője beszélt arról, a magyar politikatörténetben egyedi jelenség, hogy két egymást követő ciklus után ismét ugyanaz a politikai közösség szerzett felelősséget az ország irányítására.
    Mráz Ágoston Sámuel rámutatott, a miniszterelnök ezért fogalmazott meg új európai Oroszország-politikára vonatkozó javaslatot, mert miközben Nyugat-Európa ideológiailag kritizálja Oroszországot, addig az asztal alatt üzletel vele. Példaként említette, hogy Németország energiavezetéket épít, Amerika a fegyverkezésben próbál vele együttműködni, és Közép-Európa ennek az álságos helyzetnek a vesztese lehet.