Emma napja van. | 2024.04.19

Maas: Európa nem fog meghajolni az amerikai fenyegetések előtt

2018-07-24 12:51:00

Heiko Maas német külügyminiszter bízik abban, hogy kereskedelmi kérdésekben sikerült tárgyalásos úton rendezni a vitákat az Egyesült Államokkal, és Európa nem hajol meg a fenyegetések előtt - a miniszter ezt az ARD német közszolgálati televízióban fejtette ki kedd reggel.

    A német diplomácia vezetője azzal kapcsolatban nyilatkozott, hogy Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke szerdán Washningtonban tárgyal Donald Trump amerikai elnökkel, aki az európai acél- és alumíniumtermékekre is vámot vetett ki, és további vámokkal fenyegeti az európai autóipart, ami különösen súlyosan érintené Németországot.
    "Jó, hogy Jean-Claude Juncker holnap Washingtonban lesz, és megpróbál megoldást találni, de nem kezdünk tárgyalásokat úgy, hogy közben pisztolyt szorítanak a fejünkhöz" - húzta alá Heiko Maas. "Nekünk itt, Európában össze kell tartanunk. Bízom abban, hogy sikerül egyetértésre jutni, de nem fogunk engedni a fenyegetésnek" - tette hozzá Maas.
    Donald Trump megítélése szerint az Egyesült Államok és az Európai Unió között kereskedelem nem méltányos. Különösen azt sérelmezi, hogy az európai autók kelendőek az Egyesült Államokban, de az amerikai termékek nem jutnak be az európai piacra. Trump pár hete odáig merészkedett, hogy az Európai Uniót kereskedelmi téren az Egyesült Államok ellenségének nevezte.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó