Auguszta napja van. | 2024.03.29

Netanjahu az amerikai kapcsolatokat méltatta az orosz külügyminiszter érkezése előtt

2018-07-23 17:39:00

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök a Washingtonnal ápolt szoros kapcsolatokat méltatta a kormány hétfői ülésén, néhány órával Szergej Lavrov orosz külügyminiszter hétfő délutáni látogatása előtt - jelentette internetes változatában a The Jerusalem Post című angol nyelvű izraeli újság.

    Soha nem volt még ilyen kiváló a diplomáciai és a biztonsági együttműködés Amerikával - hangsúlyozta az izraeli kormányfő néhány órával a Szergej Lavrov és Valerij Geraszimov vezérkari főnök vezette orosz delegáció érkezése előtt.
    A The Jerusalem Post szerint az amerikai kapcsolatok méltatásával az izraeli kormányfő azt hangsúlyozta, hogy noha Szíria ügyében az oroszokkal egyeztet, de valójában legfontosabb stratégiai partnere továbbra is Washington.
    Netanjahu legutóbb kevesebb mint két héttel ezelőtt, Moszkvában találkozott az orosz küldöttség tagjaival, amikor Vlagyimir Putyin orosz elnökkel folytatott megbeszéléseket az oroszországi labdarúgó világbajnokság idején.
    Az izraeli kormányfő közölte, hogy az orosz delegáció Putyin elnök néhány nappal ezelőtti, telefonon elhangzott kérésének megfelelően érkezik Jeruzsálembe.
    Netanjahu elmondta kormánya tagjainak, hogy az orosz delegációnak is a Moszkvában már elmondott izraeli álláspontot fogja hangsúlyozni, miszerint Izrael továbbra is ragaszkodik az 1974-es tűzszüneti egyezményben meghatározott, és évtizedek óta érvényes szíriai határvonalakhoz a Golán-fennsíkon, és tiltakozik Irán szíriai katonai jelenléte ellen.