Auguszta napja van. | 2024.03.29

Nem várja már Orbán Viktort a dolgozószobája előtt Varga-Damm Andrea

2018-07-22 18:57:00

Felfüggeszti a várakozást Orbán Viktor parlamenti dolgozószobája előtt a jobbikos Varga-Damm Andrea, aki a kilakoltatások határozatlan idejű felfüggesztésével és az ápolási díj minimálbérre történő emelésével kapcsolatos kérdéseire vár válasz a miniszterelnöktől.

    Az ellenzéki országgyűlési képviselő vasárnapi sajtótájékoztatóján azt mondta, reggel Orbán Viktor bement a szobájába, de ekkor sem adott neki választ a július 14-én írásban feltett kérdéseire. 
    Ez után úgy döntött, felfüggeszti a várakozást, hogy kidolgozza azt az indítványt, amellyel összehívhatja a parlament rendkívüli ülését és tárgyalásokat kezdeményez a több ellenzéki párttal ennek támogatásáról. Emellett elkészíti azt a két törvénymódosító javaslatot is, amellyel felfüggeszthetik a kilakoltatásokat, illetve július 31-ig elkészülhet az ápolási díjak emeléséről szóló pénzügyminiszteri javaslat - tette hozzá.
    A jobbikos politikus azt mondta, ha ezek után sem fog választ kapni a kérdéseire a miniszterelnöktől, akkor folytatja majd a parlamenti dolgozószoba előtti akcióját és várni fog Orbán Viktor válaszára.
    Varga-Damm Andrea utalt arra: péntek délután, amikor elfogadták a 2019-es költségvetést, világossá vált számára, hogy sem a kilakoltatások felfüggesztéséről, sem pedig az ápolási díjak minimálbérre emeléséről nem születik döntés, és nem lesz napirenden ennek a két problémának a megoldása.
    Közölte, mivel e kérdések rendezése nem várhat szeptemberig, a parlament következő üléséig, maga kezdeményezi az Országgyűlés összehívását, hogy a képviselők egyszerű többséggel módosítsák a végrehajtási törvényt és függesszék fel a kilakoltatásokat addig, amíg nem rendezik a devizahitelesek kérdését.
    A képviselő arra a kérdésre, nem érzi-e ellentmondásosnak, hogy a szegénységről beszél, miközben sajtóinformációk szerint 50 milliós bundagyűjteménye van, azt válaszolta: "én nem tudtam, hogy ilyen óriási vagyont birtoklok". Hozzátette, ha ez valóban igaz, akkor az összes bundáját elajándékozza a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek, amely elárverezi azokat és a befolyó pénzből segíthetik a rászorulókat.