Emma napja van. | 2024.04.19

Szeptember 20-21-én rendezik meg a II. NAK Szántóföldi Napokat

2018-07-18 18:12:00

Az idén szeptember 20-21-én rendezi meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségének (Megfosz) közreműködésével a II. NAK Szántóföldi Napokat és az AgrárgépShow-t Mezőhegyesen - közölték a szervezők képviselői szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

    Győrffy Balázs, a NAK elnöke elmondta, hogy a rendezvénynek 42 hektáros területen a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság kiállítási centruma ad otthont, a belépés ingyenes. A rendezvényen lesznek a többi között fajtabemutatók, valamint a mikro- és demóparcellás növénytermesztési bemutatók.
    Harsányi Zsolt, a Megfosz elnöke hozzátette, hogy a kétnapos szabadtéri kiállításon a mezőgazdasági gépek legszélesebb kínálata lesz megtekinthető. A látogatók a legmodernebb betakarító és egyéb szántóföldi munkákat elvégző eszközöket működés közben figyelhetik meg.
    A rendezvényt az agrárkamara és a Megfosz közösen szervezi, erről a sajtótájékoztatón együttműködési megállapodást is aláírtak.
    Az agrárkamara elnöke kiemelte, hogy az NAK az első szántóföldi napokat tavaly nyár elején rendezte meg 39 hektáros területen, Mezőfalván, több mint 130 kiállítóval, a rendezvény látogatóinak száma a várakozásaikat felülmúlva, meghaladta a 15 ezret.
    Elmondta, a rendezvényen a gazdálkodók közvetlenül szerezhetnek fontos és naprakész információkat, amelyek segítik őket a döntések meghozatalában.
    Harsányi Zsolt az MTI érdeklődésére elmondta, hogy tavaly a mezőgazdasági gépforgalom értéke Magyarországon mintegy 170 milliárd forintra rúgott, az idén 5-10 százalékos növekedésre számít.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó