Auguszta napja van. | 2024.03.29

Davis Kupa - Új helyszínen játszik a magyar válogatott

2018-07-18 15:15:00

Új helyszínen, a Lurdy Ház mögötti területen játssza szeptemberi, Csehország elleni Davis Kupa-párharcát a magyar férfi teniszválogatott.

    A magyar szövetség szerdai közlése szerint a világcsoportban maradásról döntő mérkőzésre szeptember 14-16-án kerül sor.
    "Jövő tavasz előtt a Margitszigeten biztosan nem lesz játékra alkalmas pálya, legutóbbi rendezvényeink otthonát, a Kopaszi-gátnál létesített területet viszont elveszítettük, s mivel Magyarországon nincs az ITF világcsoportos követelményeinek megfelelő stadion, kénytelenek voltunk ismét új helyszínt keresni" - vázolta a helyzetet Richter Attila főtitkár.
    Elmondta, több lehetséges helyszínt megvizsgáltak, de nem volt egyszerű dolguk, hiszen a nemzetközi szövetség (ITF) igen szigorú követelményeket szab a rendezésre. 
    "A négyezer fős nézőtér alapkövetelmény, miként az elhelyezésre, parkolásra, kiszolgálásra, a csapatok szállítására, elhelyezésére vonatkozóan is világszerte egységes szabályokat kell betartanunk" - tette hozzá a helyszínkiválasztás nehézségeivel kapcsolatban. Kifejtette, végül a Lurdy Ház vezetőivel sikerült megfelelő megállapodást kötniük, s a hatalmas parkoló terület Pékerdő utca felőli szegletében épülhet fel a teniszváros. 
    A magyar csapat - mely 1996 után tavaly került vissza a legjobb 16 nemzetet felvonultató világcsoportba - február elején a nyolcaddöntőben 3-2-re kikapott a tavaly döntős Belgiumtól, ezért kell osztályozót játszania a bennmaradásért.