Gedeon napja van. | 2024.03.28

Időjárás-jelentés

2018-07-13 20:40:00

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: 


    Időjárási helyzet Európában:
    ----------------------------
    Európa nyugati felének időjárását döntően anticiklonális hatások alakítják. A sok napsütést csak időnként zavarják gomolyfelhők. Keletebbre kissé változatosabb a kép; a Lengyel-alföld felett örvénylő hidegcsepp területén helyenként több a felhő, és záporok, zivatarok is kialakulnak, de egy-egy zápor, zivatar a Balkán-félszigeten is előfordul. Délkelet-Európában van a legmelegebb, a Fekete-tengertől kissé északkeletre, illetve délkeletre 40 fokot mérnek. Törökországban 43 fokig is felmelegszik délutánra a levegő, de a kontinens legnagyobb részén kellemesen meleg az idő, még az északabbi területeken is 25 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. Szombat estig a Kárpát-medencében is sok lesz a napsütés, számottevő csapadéknak csekély az esélye.

    Várható időjárás az ország területén szombat estig:
    ---------------------------------------------------
    Sok lesz a napsütés, pénteken a zápor esélye délnyugaton, nyugaton és északkeleten is csekély. Szombaton néhol az Északi-középhegység térségében, Szabolcsban és a nyugati területeken zápor, esetleg zivatar is kialakulhat átmeneti szélerősödéssel. Az északnyugati, nyugati szél pénteken is, szombaton is megélénkül, többfelé megerősödik, az ország délnyugati harmadában lesz leggyengébb a szél.
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 18 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 26 és 31 fok között valószínű.