József napja van. | 2024.03.19

Napelemes rendszereket létesítenek kilenc mentőállomáson

2018-07-12 15:30:00

Napelemes rendszereket létesítenek az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kilenc mentőállomásán, a fejlesztés során több mint 1300 napelemet helyeznek el - közölte a szolgálat csütörtökön az MTI-vel.

    A közleményben azt írták, a projekt a Széchenyi 2020 program keretében, mintegy 244 millió forintból valósul meg a budapesti Róbert Károly körúti irodaházban, Kaposváron, Egerben, Miskolcon, Kecskeméten, Szombathelyen, Szekszárdon, Tatabányán és Békéscsabán.
    A tájékoztatás szerint az OMSZ a beruházással, a környezeti terhelés mérséklésével hozzájárul a helyi, tágabb értelemben a regionális környezeti állapot javulásához.
    Hozzátették, hogy a telepítendő rendszerek méretük és csatlakozási módjuk alapján háztartási méretű kiserőműveknek minősülnek, ezért felszerelésük nem minősül építésiengedély-köteles tevékenységnek.
    Az OMSZ július első hetében aláírta a szerződést a kivitelező céggel, a PS Sol - PC Ker Kft.-vel, a munkaterületek átadásával pedig valamennyi helyszínen megkezdődnek a kivitelezési munkálatok.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány