Andrea napja van. | 2024.04.18

Vádat emeltek a tavalyi csepeli gyilkosság ügyében 

2018-07-09 13:39:00

Vádat emeltek hétfőn egy férfi ellen, aki a Fővárosi Főügyészség szerint tavaly májusban megölt egy nőt Csepelen, hogy megszerezze az értékeit - közölte a fővárosi főügyész az MTI-vel.

    Ibolya Tibor a közleményben azt írta, hogy a 29 éves férfi anyagi gondokkal küzdött, amikor egy internetes oldalon megismerkedett a nővel. Néhányszor találkoztak a nő XXI. kerületi lakásán, a vádlott akkor felmérte a sértett anyagi helyzetét.
    A vádirat szerint 2017. május 11-én kora este a férfi újra elment a nő lakására, hogy megszerezze az értékeit. Először ököllel többször megütötte, majd egy késsel támadt rá. A nő a bántalmazás következtében perceken belül meghalt. 
    A vádlott magához vette a nő készpénzét, mobiltelefonját, laptopját, fényképezőgépét és néhány ékszerét, majd távozott a lakásból. A laptopot és a fényképezőgépet már másnap eladta egy ismerősének.
    A Fővárosi Főügyészség a férfi ellen nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot és fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.