Andrea napja van. | 2024.04.18

A V4-es együttműködés a Századvég nyári egyetemének témája

2018-07-09 12:50:00

A visegrádi négyek (V4) együttműködése a témája a Századvég Alapítvány hétfőn kezdődő nyári egyetemének, a résztvevők a V4 gazdasági szerepéről, a migrációról és Európa jövőjéről hallhatnak előadásokat, valamint arról, hogyan tud a jövőben jobban együttműködni Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia - közölte az alapítvány elnöke az M1 aktuális csatorna műsorában hétfőn.

    Barthel-Rúzsa Zsolt azt mondta, a nyári egyetemet V4-es partnereikkel, a Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásával szervezték meg. A programra húsz olyan egyetemistát választottak ki, aki főleg társadalom- és politikatudományi érdeklődésű, és nyitott arra, hogy ezekről a témákról tartson és hallgasson előadásokat.
    A nyári egyetem hálózatépítési munka is az alapítvány számára - hangoztatta, hozzátéve, hogy az először öt éve rendezett nyári egyetemük résztvevői közül van olyan, aki helyettes államtitkárként segíti a lengyel kormány munkáját.
    A nyitónapon többek között Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Kovács Zoltán kormányszóvivő, valamint a lengyel Jagelló Klub kutatási igazgatója és a szlovák Anton Tunega Alapítvány igazgatója tart előadást - tudatta a Századvég Alapítvány elnöke.