Gedeon napja van. | 2024.03.28

Vádat emeltek egy mobilszolgáltató céget megkárosító jogász ellen

2018-07-05 12:15:00

Mintegy 15 millió forintos kárt okozott egy mobilszolgáltató cégnek egy jogász 2015-2016 között az ügyészség szerint, ezért vádat emeltek ellene - tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség az MTI-t csütörtökön.

    A 42 éves budapesti férfi nehéz anyagi körülmények között élt, munkahelye, megélhetést biztosító rendszeres jövedelme nem volt, ezért elhatározta, hogy a szolgáltató sérelmére elkövetett csalássorozattal fog pénzhez jutni.
    A vádlott az ország különböző pontjain felkereste a társaság értékesítési partnereit és hamis okiratokat felhasználva magát különböző cégek képviselőjének adta ki. Ezek nevében részletfizetési kedvezménnyel nagy értékű mobiltelefonokat vásárolt, az ügylet hitelességének igazolása érdekében nyomban befizette a készülékek kezdő részleteit.
    Az álképviselőnek a cégekkel semmilyen kapcsolata nem volt, a társaságok csak akkor szereztek tudomást a nevükben kötött szerződésekről, amikor a mobilszolgáltató jelentkezett náluk a további részletek megfizetése érdekében.
    A férfi a szolgáltató huszonegy értékesítési partnerét ejtette tévedésbe. Akkor bukott le, amikor egy budapesti szerződéskötéskor az értékesítőnek gyanússá vált a viselkedése és rendőrt hívott.
    A jogász a nyomozás ideje alatt külföldre szökött, európai elfogatóparancsot adtak ki ellene, 2018 májusában Németországban kapták el, majd átadták a magyar hatóságoknak.
    A jelenleg letartóztatásban lévő férfival szemben jelentős kárt okozó üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Siófoki Járási Ügyészség, amely azt indítványozta a bíróságnak, hogy ítélje őt börtönbüntetésre, tiltsa el a közügyek gyakorlásától, s kötelezze a sértettnek okozott kár megtérítésére.