Auguszta napja van. | 2024.03.29

Rohingjákon segítenek magyar önkéntes orvosok Bangladesben

2018-07-02 11:59:00

Jövő hétfőn Bangladesbe indul egy magyar önkéntes orvosokból álló csoport, hogy az ottani menekülttáborban élő 1,3 millió - többségében rohingja - embernek segítsen, akiknek a monszun is nehezíti az életét - közölte a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója az M1 aktuális csatorna műsorában hétfőn.

    Juhász Márton azt mondta, a kinti egészségügyi minisztérium kérésére az orvosi csapatban elsősorban aneszteziológus, szülész-nőgyógyász és fogorvos van, rajtuk kívül többen az általános orvoslás területén is segítenek majd.
    Hangsúlyozta, mivel a repülőtársaság támogatja a kiutazásukat, sok kötszert, gyógyszert és orvosi műszert tudnak magukkal vinni.
    A Magyar Református Szeretetszolgálat alapvetően a Kárpát-medencében tevékenykedik, de van egy orvos csoportjuk, amely olyan helyeken segít, ahol valamilyen nagyobb humanitárius katasztrófa történik - mondta Juhász Márton.
    Hozzátette, ősszel és télen is szeretnének majd visszamenni, hogy egy komolyabb víztisztító berendezést juttassanak el a helyieknek, valamint ajándékot és élelmiszert vigyenek a gyerekeknek karácsonyra.